Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 DECEMBER

Het café Stad Gent aan het station van Oudenaarde gaat tijdelijk twee dagen open. In het weekend van 17 en 18 december staan leden van Groen er achter de tapkast. Er zullen tevens optredens zijn. Het verzamelde geld zal Groen schenken aan het brooddoosnodig-project van vzw Enchanté.

Nu zaterdag organiseert Lions Club Ronse het kerstconcert Christmas in Blue. Je kan vanaf 19u terecht in de zaal van de vroegere academie in de Zuidstraat. Het ensemble Con Passione brengt er een selectie van bekende en minder bekende kerstliederen.

Tijdens de verkeersveilige nacht werden in de Vlaamse Ardennen 235 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. 5 chauffeurs hadden teveel gedronken, wat opvallend laag is. Tijdens de verkeersveilige nacht werd in onze provincie op meer dan 100 plaatsen gecontroleerd. Het was opmerkelijk dat de alcohol- en snelheidsovertredingen laag waren.

Op het kruispunt Kammeland met Hogerlucht zullen er vanaf donderdag werken aan de nutsleidingen zijn. Er wordt gewerkt aan het laagspanningsnet om de elektriciteitsdistributie te verbeteren. De werken duren tot 23 december.

Wie bijkomende opslagruimte nodig heeft kan sinds kort terecht bij T-Box Self Storage in Oudenaarde. Je kan er opslagruimte huren vanaf 2 m2 tot 200 m2. Harry Vandenabeele, die vroeger de Peugeot garage uitbaatte en zijn zonen hebben het pilootproject in Oudenaarde opgezet. Ze willen het concept ook naar andere steden brengen.

De bewoners van Rattepoel in Maarke-Kerkem zijn de wegenwerken beu. Die zijn gestart in januari, en hebben intussen meer dat een half jaar vertraging. De straat ligt nog steeds open. Schepen Frederik Van Nieuwenhuyze hoopt nu dat de werken tegen februari kunnen afgerond worden.

©VlaamseArdennen1