Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 MAART

Jongeren die ruiten ingooiden van het oud zwembad in Ronse zijn opgepakt. Er circuleerde een filmpje waarin minderjarigen een aantal ruiten van het zwembad in de Engelsenlaan ingooiden. De politie heef ze nu kunnen identificeren, het parket behandelt deze vandalisme zaak. Vorige week werden ook al twee jongeren op heterdaad betrapt in het leegstaande station van Ronse. En ook drie jongeren die een aantal weken geleden lijnbussen bekogelden met stenen zijn opgepakt.

De 34 jarige Aurelia uit Oudenaarde zamelde heel wat hulpgoederen in voor de watersnood in Wallonië, met de oorlog in Oekraïne doet ze nu hetzelfde voor de slachtoffers daar. En de solidariteit is enorm zegt ze, vooral droge voeding, babyvoeding en luiers zijn welkom.

Nu zaterdag is er de negende editie van het festival van de illustratiekunst Picturale in Ronse. Er is de onthulling van de winnende muurtekening van Pieter Van Eenoge in de Priestersstraat. Ook starten er tal van tentoonstellingen en zijn er verhalen.

Opnieuw veel bestuurders in Ronse zullen een boete in de bus krijgen voor te snel rijden. In de Ommegangstraat reed 23 procent van de gecontroleerde chauffeurs te snel. Op Hogerlucht duwden 10.5 en in de Savooistraat 9.8 procent te diep het gaspedaal in. In het stadscentrum in de Oude Vesten een zone 30 reden 6.7 procent van de bestuurders te snel.

©VlaamseArdennen1