Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 APRIL

Er komt een vrachtwagensluis in de Schapendries in Leupegem. Sinds de werken op de Berchemweg klagen de bewoners over verkeersoverlast door sluipverkeer en vrachtwagens. Er komt een slagboom en een camerasysteem dat vrachtwagens kan detecteren en de nummerplaat van de overtreder opslaat.

In het AZ Oudenaarde is er tijdelijk geen bezoek meer mogelijk op de afdeling inwendige ziekten. Dat komt door het verhoogd aantal coronapatienten in het ziekenhuis. Momenteel liggen er in Oudenaarde 13, waarvan twee op intensieve zorgen. De maatregel blijft al zeker van kracht tot 7 mei.

Het departement Omgeving van de Vlaamse Overheid heeft dan toch een vergunning afgeleverd voor het kappen van de bomen in de jachthaven van Oudenaarde. Alle Oudenaardse oppositiepartijen waren tegen en er waren twee petities met meer dan 1000 handtekeningen.

Vanaf 2022 zwemmen in de Donkvijver ? Die kans wordt alsmaar groter, sportschepen Peter Simoens zegt dat een gespecialiseerde firma van een deel van de Donkvijver een zwemzone kan maken. Deze zomer zullen er in ieder geval veel activiteiten rond de Donkvijver te beleven vallen.

In onze Reeks naar aanloop van de opening van de terrassen op 8 gaan we vandaag op bezoek bij Grand Cafe Memling op de Kleine Markt in Ronse.   

Op Edelareberg is gisteren een spectulair ongeval gebeurd. Een wagen ging uit de bocht en kwam tientallen meters verder in een weide terecht. De bestuurder kwam er met de schrik van af en een bezeerde pink.

In onze Reeks naar aanloop van de opening van de terrassen op 8 mei hebben we vandaag een gesprek met Tim De Backer van Grand Cafe Memling op de Kleine Markt in Ronse.

©VlaamseArdennen1