Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 MAART

Het repair café in de Brandwoeker in Oudenaarde gaat zaterdag weer open. Het bleef de afgelopen jaren dicht door corona. In het repair café kunnen mensen defecte spullen laten nakijken en eventueel repareren, terwijl ze een drankje nuttigen. Samen met Repair Teens worden ook jongeren bij het project betrokken.

De Bommels organiseren nu zaterdag hun verkiezingsavond. Door corona kon dit twee jaar niet. In het COC strijden zaterdag 7 koppels voor de kroon in 2023. Er kunnen 600 supporters binnen in het COC, met een CST-pas. Op zaterdag 23 april is er Het Feest van de Bommels, een alternatieve avondstoet gevormd door Ronsische groeperingen.

Oudenaarde is de meest diervriendelijke stad van Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit een onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie GAIA. GAIA stuurde een vragenlijst naar alle gemeenten en vroeg onder meer of er een schepen van dierenwelzijn is, en wat zijn beleid is. Ook werd er gepeild naar acties rond sterilisatie en het verbod op vuurwerk. Er moet in Oost-Vlaanderen volgens GAIA ook een gedeputeerde voor Dierenwelzijn komen.

Met krijttekeningen op de stoep wil CM Vlaamse Ardennen de vrijwilligers bedanken. Het is immers de week van de vrijwilliger. Merci vrijwilliger #gezondebuurt komt op diverse voetpaden in de regio te staan. Duizenden vrijwilligers zijn dagelijks actief binnen CM.

In het AZ Oudenaarde kunnen patiënten die een heupvervanging ondergaan sneller naar huis, dankzij de Superpath techniek. Sinds eind augustus past dokter Benoit Van Innis deze weefselsparende techniek toe. Hierdoor kan een heupvervanging in daghospitalisatie gebeuren.

Het Sociaal Huis in Oudenaarde coördineert de hulp voor Oekraïne. Inwoners die Oekraïnse vluchtelingen willen opvangen of die hulpgoederen ter beschikking willen stellen, nemen bij contact op met het Sociaal Huis.

©VlaamseArdennen1