Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 MAART

De stad Oudenaarde geeft een subsidie van 3000 euro voor het publiek openstellen van de mijnenveger M477 Oudenaarde. De mijnenveger ligt in de Antwerpse Droogdokken en is het enige overgebleven schip van dat type. Het is een kans om extra bezoekers naar Oudenaarde te lokken, maar ook de eigen bewoners hebben de kans deze unieke boot te bezoeken.

De opbouw van de aankomstzone in Oudenaarde voor de Ronde van zondag is volop aan de gang. Op het terrein tussen de Donk en de Minderbroedersstraat komt er een publieks- en vipdorp. Maar ook op andere plaatsen langs het parcours, denk onder meer aan de Kwaremont is het momenteel alle hens aan dek.

De gemeenteraad van Oudenaarde heeft beslist dat het zwaar verkeer niet langer over het Ohioplein en door de Ankerstraat mag. Dat zwaar verkeer veroorzaakt veel hinder en kan eigenlijk makkelijk een alternatieve route volgen via de Leebeekstraat.

Het AZ Oudenaarde raakt af om patiënten te bezoeken dit weekend. Door de Ronde van Vlaanderen zondag, en de duizenden wielertoeristen zaterdag zal het ziekenhuis immers moeilijk bereikbaar zijn. Wie dringend naar het ziekenhuis moet zal aan de controleposten wel doorgelaten worden.

©VlaamseArdennen1