Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 FEBRUARI

Oppositieraadslid Dagmar Beernaert van Vooruit wil dat Oudenaarde de stationsparking overneemt. Nu staat het parkeerterrein zo goed als leeg, door het betalend parkeren. De stad kan die grote ruimte in het hart van Oudenaarde voor iets nuttigs gebruiken vindt Beernaert. Mobiliteitsschepen Peter Simoens ziet dan meer graten in het goedkoper worden van het parkeren. De stad en NMBS staan hierover dicht bij een oplossing.

Met de KluisKaravan wil Kluisbergen het mentaal welbevinden en de veerkracht van jongeren tussen 10 en 18 jaar versterken. Er werd een caravan gerestaureerd, met de hulp van de Vlaamse overheid,  die dienst doet als mobiele ontmoetingsplaats. De caravan zal naar plekken gaan waar veel jongeren samenkomen. Als ze zich niet goed in hun vel voelen, voor welke reden dan ook, kunnen ze voor een gesprek in de caravan terecht.

Vanuit het Erfgoedcentrum Ename zijn de bustes en sokkels van de Gentse Boekentoren naar Gent teruggekeerd. Het speciaal transport bestond uit 37 borstbeelden, 2 beelden, 11 plaquettes en 13 sokkels. De beelden moesten in Gent tijdelijk weg voor de renovatie van het gebouw.

©VlaamseArdennen1