Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 FEBRUARI

In vijftig straten in Oudenaarde wordt deze maand bij bewoners een digitale elektriciteits- en gasmeter geplaatst. De digitale meter is wettelijk verplicht, enkel wie voor 2021 zonnepanelen installeerde en een installatie heeft die maximaal vijftien jaar oud is, krijgt nog geen uitnodiging om een digitale meter te laten plaatsen.

Een stuk fietssnelweg van de F421 tussen de Engelsenlaan in Ronse en de Waalse deelgemeente Rozenaken is gisteren officieel ingereden, Dat gebeurde door gedeputeerde Riet Gillis, burgemeester Luc Dupont, schepenen Jan Foulon, Ignace Michaux en Aaron Demeulemeester en Ed Lancaster van Eurocyclo.

De politiezone Vlaamse Ardennen heeft een bijzondere oproep gelanceerd. Al wie een zeearend ziet moet de politie verwittigen via 055/ 33. 88.88, en de locatie doorgeven.  De eigenaar is naar de roofvogel op zoek. Hij werd gisteren en maandag gespot in een weide langs de N60 in Mullem.  

De stad Ronse start een pilootproject rond sterrenkinderen. Er zal psychosociale opvang geboden worden aan ouders wie een kind verloren tijdens de zwangerschap of tijdens of kort na de geboorte. Maar ook zal er kennisuitwisseling mogelijk gemaakt worden en wordt een netwerk uitbouwen makkelijker.

De renovatie van de pastorie van Ename zal bijna 1.3 miljoen euro kosten, dat blijkt uit een bestek dat de stad liet opmaken. Een deel van de kosten hoopt Oudenaarde te recupereren via een subsidie van het Agentschap Onroerend Erfgoed. De tussenkomst kan maximaal 500.000 euro bedragen. Na de renovatie zullen een aantal verenigingen hun intrek kunnen nemen in de pastorie.

De nostalgische brommertoer Red Bull All The Way komt terug naar Oudenaarde. Op zaterdag 14 mei zullen honderden 50 cc brommers verzamelen op de Markt voor een rit dor de Vlaamse Ardennen en Pays de Collines.

©VlaamseArdennen1