Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 SEPTEMBER

De politie onderzoekt wie een spandoek omhoog hing aan ’t Kapittel in Ronse. Op de spandoek stond te lezen “Joost, we geven les aan uw kleinkinderen en uw spreker eist onze C4 omdat we te verbindend les geven” Met Joost wordt Joost Hysselinckx bedoeld, de nieuwe Vlaams Belang Ronse Voorzitter, en met de spreker nationaal voorzitter Tom Van Grieken, die zondag een toespraak gaf in Ronse. Het ophangen van de spandoek zal nog een juridisch staartje krijgen.

De majorettes Golden Oldies zijn verkozen tot beste Fietelgroep 2021. De gewezen majorettes van de Einse muziekmaatschappij brachten de wervelende act ‘Majoretten met pretten’. Het was niet alleen leuk voor hen, maar ook voor het publiek. Leomidas won de prijs bij de wagens en Santeboetiek de publieksprijs.

Ronse heeft geen probleem met de regenboogtrui van Julian Alaphilippe. De tweevoudige wereldkampioen woont immers in Ronse samen met kind en vrouw. Ze hebben een loft aan de Stadstuin. De buren willen zelfs een spandoek laten maken.

De Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen heeft een burgerplatform opgericht. Met het platform willen ze in overleg gaan met mensen om ideeën, vragen en problemen over lokale zorg en welzijn te bespreken. Om dit te doen is de Eerstelijnszone op zoek naar ervaringsdeskundige. Mensen die hun verhaal willen delen met andere mensen.

©VlaamseArdennen1