Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 NOVEMBER

CD&V Kluisbergen laat bij monde van Brecht Lietar weten dat ze een fusie met Oudenaarde, Wortegem-Petegem en Kruisem niet zien zitten. Hun landelijke gemeente heeft andere uitdagingen dan bijvoorbeeld Oudenaarde. En het kan ook niet de bedoeling zijn dat zij de financiële put van andere gemeenten gaan dichten.

De resultaten van de metingen die OVAM uitvoerde in en rond de Molenbeek in Ronse worden midden deze maand verwacht. Dan zal men weten hoeveel PFOS er aanwezig is. De resultaten waren eerst aangekondigd voor eind oktober, maar deze zullen dus twee weken later beschikbaar zijn.

Volgende week zondag start in domein De Ghellinck voor de 42ste keer de Zondagsjogging Elsegem. Zowel een beginnende als een ervaren loper kan er terecht om er tot 27 februari de conditie te onderhouden, uit te bouwen of in handen te nemen.

Het AZ Oudenaarde gaat operatiemateriaal recycleren. De blauwe steriele doeken zullen gerecycleerd worden om de afvalberg te verkleinen. De doeken zullen met de hulp van het dagbestedingscentrum Fonkel-Heuvelheem worden versmolten tot plastic korrels. Van deze korrels kunnen meubels gemaakt worden.

©VlaamseArdennen1