Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 30 SEPTEMBER

In  Oudenaarde wordt iets meer dan 621.000 euro voorzien voor de vernieuwing van verschillende asfaltwegen. Het gaat om de Ankerstraat, Borreweg, Ommegangstraat, Hoge weg en Kerklosstraat.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zal zondag in Ronse vragen beantwoorden omtrent de PFOS vervuiling in en om de Molenbeek in Ronse. Ze zal aanwezig zijn op het ontbijt van de NVA dat georganiseerd wordt in TIO3. De minister wordt verwacht om halftien, het ontbijt is toegankelijk voor leden en niet-leden.

De Oxfam-wereldwinkels  bestaan 50 jaar en organiseren daarom tijdens de week van de Fair Trade De Langste Koffieklets. Ook in Oudenaarde wordt aan deze actie deelgenomen, je kan dus in Voorburg 12 terecht op donderdag 7 oktober tussen halftien en 11u voor een gratis kopje koffie.

De aangelegde rotonde in Berchem zal een kunstwerk van Michaël Borremans krijgen. De creatie Golden Cone zal als alles meezit tegen het einde van het jaar de rotonde sieren. Dat wordt dan de kers op de taart van 50 jaar Kluisbergen. Het kunstwerk en installatie zal 75.000 euro kosten.

©VlaamseArdennen1