Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 MEI

Het iconische hotel-restaurant La Pomme D’or op de Markt in Oudenaarde heeft nieuwe uitbaters. Half september zal het oudste hotel op de Markt weer openen met twintigers aan het roer. Het gaat ondermeer om de dochter van de uitbaters van Brasserie De Cridts. Ze willen de grandeur van weleer terugbrengen en ook een jonger publiek aantrekken.

Een bestelwagen is gisteren achteraan op een bus van de Lijn gereden. Dat gebeurde op de grens van Leupegem en Etikhove. De bus stond stil en dat had de bestuurder van de bestelwagen te laat opgemerkt. Niemand raakte gewond en de reizigers van de bus, konden verder met een vervangbus.  

Als het van Open VLD gemeenteraadslid Tineke Van Hooland afhangt moet iedereen in Oudenaarde thuis z’n elektrische auto kunnen opladen. Op dit ogenblik kan dit niet als je wagen op de openbare weg geparkeerd staat. Maandag zal ze dit aan de gemeenteraad voorstellen.

De jeugdraad van Ronse trekt aan de alarmbel. Ze vragen al langer dan twee jaar aandacht voor de huisvestiging van de jeugdbewegingen. Maar ondanks verschillende beloftes is er nog geen vooruitgang. De scouts en chiro moeten het doen met noodoplossingen. Er is geen fuifzaal of jeugdhuis, we worden dus duidelijk niet gehoord zegt de voorzitter.

Onder de noemer Rode lopers voor lokale helden, hebben de bestuursleden van Vooruit Ronse en Oudenaarde 805 euro bij elkaar gelopen voor Dree’ken. De jongen lijdt aan kanker.

De eerstejaars van het Go Atheneum in Oudenaarde hebben de regenboogfotowedstrijd gewonnen van de Jongsocialisten. Op 17 mei, de internationale dag tegen Homofobie en Transfobie konden klasgroepen hun meest kleurrijke foto posten op de facebookpagina van de Jongsocialisten Oudenaarde.

Een 23 jarige man uit Ronse heeft een maand gevangenisstraf gekregen en een boete van 800 euro voor het kort na elkaar overtreden van de coronamaatregelen. Het laatste feit was het niet naar behoren dragen van een mondmasker in het Park in Ronse.

©VlaamseArdennen1