Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 JUNI

Het zorghotel Prinsenhof, met 76 toegankelijke kamers, heeft de deuren geopend in Ronse. Niet alleen zorgbehoevenden, maar ook toeristen kunnen er komen overnachten. Het gloednieuwe hotel is in handen van vzw Zorgdorpen, die ook al in Deinze en Drongen een hotel hebben.

Volgens Groen Oudenaarde worden de bomen aan de jachthaven bewust al drie jaar niet meer gesnoeid. Dat moet de afkeer bij de omwonenden aanwakkeren. De bomen worden binnenkort sowieso gerooid. Bevoegd schepen John Adams heeft het over stemmingmakerij.

Nu zaterdag om half zeven zal de noveen van Onze-Lieve-Vrouw van Wittentak openen in Ronse. Na een jaar onderbreking mag de rector de bedevaarders opnieuw ontvangen, zij het momenteel nog op een sobere manier. De banken aan de kapel zijn vernieuwd en de omgeving van de kapel is opgeknapt.

KSV Oudenaarde heeft de oefenwedstrijd tegen Zulte-Waregem verloren met 2-4. KSV Oudenaarde kon als snel scoren, net voor rust werd het zelfs 2-0. Maar in de tweede helft was eerste klasser Zulte Waregem duidelijk beter.

©VlaamseArdennen1