Nieuws

NIEUWS 27 MEI

De problemen met het vaccin van Johnson & Johnson zullen geen gevolgen hebben voor wie al een afspraak had in de vaccinatiecentra van Oudenaarde of Ronse. Je krijgt in de plaats een Pfizer vaccin.  Deze week vertrekken de uitnodigingen naar de geboortejaren 1966 tot en met 1968.

De politie heeft aan het station van Oudenaarde vijf jongeren met drugs betrapt. De controle actie was gericht naar drugsbezit bij schoolgaande jongeren. Iedereen die met de trein in Oudenaarde aankwam moest langs de drugshond. Vijf jongeren hadden cannabis op zak.

De leerlingen van Da Vinci Campus Ronse hebben op een kleurrijke manier hun laatste 50 dagen secundair onderwijs gevierd. In de ochtend waren er allerlei activiteiten, en in de namiddag een heuse colour run, waar het kleurpoeder in het rond vloog.

Zaterdag opent CC De Ververij in Ronse opnieuw voorzichtig de deuren, met enkele openluchtconcerten. BlijfT alles de goede kant opgaan dan komt er in september een volwaardig najaarsprogramma. De werkgroep CultuurLink plant alvast een cultureel zomerweekend op 4 en 5 september.

Ook dit jaar geen Zulzeekse Feesten. Normaal gaan deze door het laatste weekend van juli, maar gezien de onzekerheid, en ook de onwetendheid over hoe alles zal moeten georganiseerd worden is dus beslist om alles met een jaar uit te stellen.

De mountainbike route Ronse is een succes. Sinds de officiële ingebruikname in april zijn er al veel fietsers, maar ook wandelaars op de route gesignaleerd. In de loop van de maand juni moet een tunnel onder de brug Schoonboeke-Beaufaux de cirkel rond maken.

©VlaamseArdennen1