Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 JANUARI

Zwem.com het zwembad in Oudenaarde wordt ontoegankelijker en duurder vindt Groen Oudenaarde. Dat komt onder meer door de beperking van de openingsuren om energie te besparen, maar doordoor zijn ook de sauna en het stoombad niet meer beschikbaar in de daluren. Groen gemeenteraadslid Mathilde Haesaert vraagt zich af op zwem.com nog wel een publiek zwembad is, en zal dit aankaarten op de gemeenteraad.

Dinsdagochtend om vijf uur is een auto de rotonde van de Leuzesteenweg in Ronse opgereden. Op dat ogenblik waren de laatste Bommelsuren bezig, de wagen kwam van het centrum via de Viermaartlaan. Het voertuig bleef steken in het gras en de struiken en heeft een Bommelsvlag omgemaaid. De chauffeur zette het op een lopen, maar kon gevat worden.

In Heurne is gisteren een paard in de berm naast de spoorweg gesukkeld. De wei is gelegen naast de spoorweg, waarschijnlijk is het paard gestruikeld en door de afsluiting gevallen, en helemaal van het talud gerold. Een dierenarts moet het dier laten inslapen.

©VlaamseArdennen1