Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 NOVEMBER

De verkiezingsavond van De Bommels waarop ze hun Koningspaar 2022 zouden kronen nu zaterdag gaat niet door. Dat heeft de Raad der Bommels en schepen van Bommels Ignace Michaux beslist, samen met het inkomend Koningspaar Jacky en Evi en alle kandidaat koppels voor de kroon van 2023.

De intergemeentelijke veiligheidscel verbiedt vanaf vandaag alle kerstmarkten, winterdorpen en wintercafés in Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. Ook de stedelijke en gemeentelijke zalen worden gesloten. Wie een binnen evenement organiseert zal een covidplan moeten voorleggen.

Heel wat  politieke activiteit op de wekelijkse markt van Oudenaarde gisteren, Vooruit zette een actie op tegen geweld op vrouwen. Ze deed dat samen met vrouwenbeweging Zijkant en de vzw Zijn. Vlaams belang organiseerde een soepverkoop voor het goede doel, tijdens de solidariteitscampagne ‘een hart voor mensen’. Ze steunden daarmee de vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit.

Het AZ Oudenaarde breidt zijn bezoekverbod uit, ook patiënten van de afdeling revalidatie mogen geen bezoek meer ontvangen, dat was nu al het geval voor patiënten op Geriatrie en Inwendige ziekten. De besmettingscijfers zijn dermate dat contacten zoveel mogelijk moeten beperkt worden.

Restaurant The Backyard in Ronse heeft een pop-up winterchalet geopend in z’n stadstuin. Het moet de sfeer van de bergen tot in Ronse brengen met Zwitserse raclette en steengrill. Voor de rest wordt beroep gedaan op lokale inbreng.

©VlaamseArdennen1