Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 NOVEMBER

In Wortegem-Petegem is een wagen gisterennamiddag in de sloot naast de weg geraakt. De bestuurder kwam uit de richting Wortegem toen hij de controle over z’n stuur verloor in een bocht. De wagen begon te slippen en kwam rechts van de weg in een sloot. De bestuurder raakte lichtgewond.

Het aankondigen van het Wit-Gele Kruis om de thuisverzorging af te bouwen door de stijgende coronacijfers doet bij veel zelfstandige thuisverplegers de wenkbrauwen fronsen. De zelfstandigen verhogen momenteel nog hun inzet.

KSV Oudenaarde heeft zijn vierde wedstrijd op rij gewonnen. In Gullegem werd het 1-2. Bij Ronse ging het minder goed, het verloor in Menen met 4-1.

De man die zaterdagavond levenloos werd aangetroffen in een landweg in Ruien is een 67 jarige uit de buurgemeente Mont-de-L’Enclus. De man belandde in de sloot, nadat ie was verdwaald op een aardeweg. Er is geen sprake van kwaad opzet.

Jean-Pierre Pannekoek en Eric Hantson hebben de Oscar Delghust prijs gewonnen in Ronse. Met een studie over opgeëiste arbeidskrachten tijdens de eerste wereldoorlog wonnen ze de prijs die om de vijf jaar wordt uitgereikt.

Op een stuk privégrond van 1.2 hectare heeft  Bos+ zondag maar liefst 2600 bomen geplant. Het gaat om een stuk grond tussen de César Snoecklaan en de Engelsenlaan. Bos+ wil in Vlaanderen meer bos krijgen.

©VlaamseArdennen1