Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 MAART

In Ronse is in belevingscentrum Hoge Mote het toeristisch seizoen geopend. Er loopt daar trouwens ook een expo, nog tot 16 april, met foto’s van de restauratie van de Sint-Hermesbasiliek door Milo Van Driessche. Zijn boek over de restauratiewerken aan de Sint-Hermesbasiliek werd er voorgesteld. De dienst Toerisme heeft nu ook herbruikbare boodschappentassen met lokale insteek, maar ook gadgets en producten van Fan van Ronse.

Vanaf 1 april kan je op dinsdag, donderdag, vrijdag of zaterdag enkel nog op afspraak naar het recyclagepark in Oudenaarde. Deze maatregel wordt genomen om lange wachtrijen te vermijden. Zonder afspraak kan je nog steeds op woensdag in het recyclagepark terecht. Een afspraak maken doe je via de website van IVLA .

Het afgelopen weekend waren er in de gemeenten van de Politiezone Vlaamse Ardennen alcoholcontroles. Acht van de in totaal 255 gecontroleerde chauffeurs bliezen positief. Er werden ook 21 onmiddellijke inningen voor fout parkeren uitgeschreven en drie PV’s opgesteld voor het niet in orde zijn met de technische keuring.

De Nestor de Tièrestraat in Eine is vandaag afgesloten tussen de nummers 88 en 144 voor dringende werken aan de riolering. Omrijden kan via de Fabrieksstraat, Eineplein, Kapittelstraat, Serpentstraat, Fietelstraat, Pontstraat en via Pontstraat, Fietelstraat en Graaf van Landaststraat. Ook de bushaltes Akker- en Fabriekstraat worden vervangen door Paterstraat en Ohiostraat. De weg blijft toegankelijk voor voetgangers.

Burgemeester Marnic De Meulemeester heeft de parochiezaal in Ename gesloten. Hij deed dit na een preventieverslag van de brandweer. Uit dat verslag blijkt dat de veiligheid van de bezoekers niet kan gegarandeerd worden. Geert Van Laecke, voorzitter van Bewegingspunt Oudenaarde zegt dat er al gewaarschuwd werd zeven jaar geleden. Ename heeft nood aan een nieuw, fris en hedendaags gemeenschapscentrum.

De 91 jarige Herman Kerkhove is afgelopen weekend in het AZ Glorieux overleden. De man was al een tijdje ziek. De man gaf in de jaren 60 les aan het Sint-Antoniuscollege en was een tijdlang priester. Hij is ook voorzitter geweest van onder meer de Stedelijke Milieuraad en het Gemengd Klijpekoor. Hij deed ook veel opzoekingswerk rond Cypriaan De Rore, een belangrijk Ronsisch componist in de jaren 1500.

Het 17 jarig meisje dat afgelopen zaterdag op de N60 in Ouwegem werd aangereden, toen ze met haar elektrische step reed is overleden. Ze werd ter plaatse nog gereanimeerd en in kritieke toestand naar het UZ Gent gevoerd. Gisterennamiddag is ze daar overleden. Het ongeval was het gevolg van een inschattingsfout van het meisje.

©VlaamseArdennen1