Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 25 OKTOBER

Een villa in Ronse is onbewoonbaar na een brand. Gisterenochtend ontstond in een vrijstaande villa op Hogerlucht een brand. De bewoners werden gealarmeerd door de rookmelders. De brandweerkorpsen van Ronse en Oudenaarde gingen het vuur te lijf. De villa zat volledig onder de rook is was daardoor tijdelijk onbewoonbaar.

HopSaSam de hobby-brouwerij van Sam Vanderstraeten viert zijn tiende verjaardag. De hobbybrouwer uit Oudenaarde heeft al verschillende prijzen met zijn bieren gewonnen, steeds probeert hij verrassend uit de hoek te komen. Voor de tiende verjaardag worden er twee verjaardagsbieren gebrouwen.

In de vaccinatiecentra van Ronse en Oudenaarde is de laatste week van de herfstcampagne ingegaan. Alle inwoners boven de 18, kregen de afgelopen weken de kans om zich te laten vaccineren. De vaccinatiecentra benadrukken ook dat ze steeds de aangepaste vaccins hebben gebruikt. Vanaf 1 november zijn de vaccinatiecentra nog zeer beperkt open.

Het standbeeld van Prosper De Maeght in Eine wordt eigendom van de stad. Hiermee is er zekerheid dat het standbeeld blijft behouden in de toekomst en blijft de link met het ontstaan van de Fietel in Eine ook voor iedereen zichtbaar.

In de nacht van zondag op maandag is een brandweerman van de post Ronse gewond geraakt bij het blussen van een brand in Elzele. Er woedde een felle uitslaande woningbrand. De brandweer van Ronse ging hulp bieden. De vijftigjarige spuitgast kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd tijdelijk in het ziekenhuis opgenomen.

©VlaamseArdennen1