Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 OKTOBER

Urne- en grafkelders worden in Oudenaarde een stuk duurder. Een urnekelder kost voortaan 600 euro waar dit vroeger 370 was. Het gaat bijna om een verdubbeling van de prijzen. Volgens schepen Stefaan Vercamer wordt enkel de kostprijs doorgerekend. Niet alle leden van de meerderheid stemden voor de verhoging.

In Ronse zijn afgelopen week tijdens de snelheidscontroles 208 chauffeurs tegen de lamp gelopen. In totaal werden 6495 voertuigen gecontroleerd, 3.2 procent reed dus te snel. Het hoogste percentage aan overtredingen gebeurde in de Savooistraat, waar 50 is toegestaan. Daar hield 19.9 procent zich niet aan de snelheid. De hoogste snelheid werd gemeten op de Elzeelsesteenweg, 116 ipv 70.

In Oudenaarde is de eerste steen gelegd van Bord’eau op de Scheldekop. Dat is het gebied tussen de jachthaven en de Schelde. De eerste steen werd gelegd door de burgemeester en de projectontwikkelaars. Er komen 66 appartementen, enkele zelfs met een privé aanlegsteiger.

In oudenaarde is er vanavond een infoavond over fossielvrij verwarmen. Deze infoavond loopt in samenwerking met het steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Experts zullen tips geven over duurzame en energie-efficiënte systemen om je huis en water te verwarmen. Afspraak om halfacht in de Volkszaal van het stadhuis. Registeren via de website van de stad is verplicht en de toegang is gratis.

Taverne ’t Pleintje in Kluisbergen sluit voortaan op vrijdag. Dat komt door de hoge energierekening. Uitbaatster Muriel kreeg haar nieuwe voorschotten en moest deze drastische ingreep nemen. Nu kan ze op donderdagavond de frigo’s en verwarming volledig uitzetten.

©VlaamseArdennen1