Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 OKTOBER

Oudenaarde heeft brons behaald op de internationale groen- en bloemenwedstrijd Communities in het Canadese Bloom. Oudenaarde kreeg ook de International Landscape Protection, Planning and Design Award. Zoals burgemeester Marnic De Meulemeester als schepen John Adam zijn bijzonder fier, de stad zet immers al jaren intensief in op meer groen en duurzaamheid in de stad.

Op de terreinen waar vroeger Jean Pessemier zijn textielververij en hoeve had in Ronse, staan nu twintig huizen met alle comfort. Het gaat om de woonsite Pessemier, die werd gebouwd door Michel Vandaele en Christophe De Baerdemaeker. De huizen zijn gericht op mensen die iets kleiner willen wonen, maar toch niet naar een flat willen.

De Scouts De Ridders van de Fiertel hebben een twee lokaal geopend in Ronse. Er zijn nu in totaal 300 leden en een tweede lokaal was dus noodzakelijk. Dat werd gevonden in de Maghermanlaan, in de vroegere lokalen van de Franstalige scoutsgroep.

De Push Up Challenge in Soigné in Ronse heeft zo’n 14477 pompbewegingen opgeleverd. Dieter en zijn petekind Gilles waren de beste pompers. Het doel van 10.000 push-ups is dus ruim overschreden. In totaal werd 4000 euro verzameld, dat wordt geschonken aan vzw Boven De Wolken.

©VlaamseArdennen1