Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 25 MAART

Vandaag wordt de wielerwedstrijd E3 Saxo Bank Classic gereden en dat heeft gevolgen voor het verkeer in Oudenaarde, Kluisbergen en Wortegem-Petegem. In tal van straat is het verboden te parkeren vanaf halfelf tot het einde van de doortocht.

De 14 jarige Maïté De Meulemeester uit het derde jaar van de Campus Glorieux secundair onderwijs in Ronse is vanavond te zien in The Voice Kids. Ze heeft nooit zangles gevolgd, maar kan wel goed zingen. Ze werd uit meer dan 2000 inzendingen gekozen. Ze zal het nummer ‘Happier than ever’ van Billie Eilish brengen.

Journalist en auteur Dirk Musschoot komt vanavond vertellen in het GC Marca in Maarke. De toegang is gratis. De man komt er op uitnodiging van de Heemkundige Kring Businarias. Hij zal het hebben over de sleutelmomenten in de geschiedenis van het gezin in de voorbije eeuw.

Tijdens de filtsmarathon van afgelopen woensdag heeft de politiezone Vlaamse Ardennen 261 hardrijders beboet. De camera werd op 3 plaatsen opgesteld. Maar liefst 15 procent van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Er werd gecontroleerd op de Ronse Baan in Kluisbergen, de Wortegemstraat in Oudenaarde en de Nederzwalmsesteenweg in Zingem.

De Walburgakerk in Oudenaarde ontvangt van Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele 175 000 euro voor restauratiewerken. De buitenkant van het schip en het transept van de kerk moeten opgeknapt worden.  Voor het opknappen van de interieurs van de salons van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal wordt bijna 79.000 euro subsidie toegekend.

Woensdagavond heeft het gebrand in het verlaten pand van het oud burgerlijk ziekenhuis in de Oscar Delguststraat in Ronse. Papier en karton stonden in brand en de brandweer had het vuur snel onder controle. Bij aankomst zagen ze jongeren weglopen. Maandag was er al een brandje in het verlaten  conciërgegebouw naast cultuurcentrum De Ververij.

De Stad Oudenaarde, de sociale huisvestingsmaatschappij en serviceclubs stellen zes appartementen ter beschikking voor de opvang van Oekraïnse vluchtelingen. De appartementen zijn gelegen in de Weverstraat in Eine. Op dit ogenblik verblijven vluchtelingen bij gastgezinnen.

©VlaamseArdennen1