Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 MAART

Het blijft ontslagen regenen bij de Stedelijke Raad der Bommels. Ceremoniemeester en presentator Franky Vercruysse heeft na 25 jaar zijn ontslag ingediend, samen met Arn Pessemier, de penningsmeester, en recent lid Bart Ghevaert. Ze vinden dat ze door de Bommelsverenigingen respectloos behandeld werden. Vanavond staat er een vergadering gepland tussen de Raad der Bommels en de verenigingen.

Een bestuurder die een ongeval had in Heurnestraat in Oudenaarde heeft de stad nu aangeklaagd bij de politierechtbank. Volgens de bestuurder doet de stad niets aan de situatie, er zijn de voorbije jaren op de plek maar liefst 18 ongevallen gebeurd. Een verkeersdrempel katapulteert de voertuigen, die gaan slippen en komen in de voortuin van een woning terecht.

Op de site in Ruien waar tot in 2013 de elektriciteitscentrale van Electrabel werd uitgebaat, is het laatste bakstenen gebouw afgebroken. Dat gebeurt bijna zes jaar nadat de koeltoren en schoorstenen werden opgeblazen. Het was ooit de plaats waar Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet zijn kantoren had.

Gisterenavond is het brandalarm in de Kunstacademie in de Wolvenstraat in Ronse afgegaan. De tachtigtal aanwezige leerlingen werd geëvacueerd. Boosdoener was het smeltwater van sneeuw dat was ingesijpeld in een branddetector op de tweede verdieping.

’t Kadeetje in Maarkedal is een inzamelpunt voor tweedehandsspullen voor gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben,  en krijgt nu een multifunctionele invulling.  Er kunnen nu ook ongebruikte luiers binnengebracht worden die gratis worden bezorgd aa  kansarme gezinnen met jonge kinderen.

©VlaamseArdennen1