Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 MAART

Als het van Groen afhangt wordt het stadscentrum van Ronse zo snel mogelijk een fietszone. Schepen van Mobiliteit Jan Foulon wil het echter geleidelijk aan doen en meestappen in het Kopenhagenplan van de Vlaamse regering. De voorstellen voor dit plan moeten tegen 30 september binnen en kunnen rekenen op een stevige subsidie.

Het laatste weekend van juni is het weer zover. Na twee jaar opnieuw de echte Bierfeesten. Zowel schepen van Evenementen John Adam als organisator Peter Decordier spreken al van een voltreffer, aangezien iedereen staat te popelen. Qua artiesten wordt het alvast de moeite zegt Peter Decordier.

Ronsenaar Simon De Tavernier is de beste maître d’hotel van het land. De 27 jarige won de wedstrijd na theoretische examens en praktische proeven. Deze gingen vorige week door in het restaurant Paul de Pierre in Maarkedal. Bij zijn derde deelname wist Simon de titel van First Maître d’Hotel of Belgium te veroveren.

Fietsen tussen Mater en Oudenaarde moet veiliger, dat vindt Groen-raadslid Luc Notebaert. Hij zal de komende gemeenteraad een voorstel overhandigen. De route loopt over bestaande trage wegen en sluit aan op een nieuw fietspad.

Ronse heeft een externe coördinator aangesteld om de opvang van Oekraïnse vluchtelingen in goede banen te leiden. Op dit ogenblik zijn er in Ronse een 30 tal mensen die het oorlogsgebied ontvlucht zijn. De coördinator moet hen helpen en de druk op de stedelijke diensten verminderen.

©VlaamseArdennen1