Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 MAART

Aarova en Pastati vieren dat ze vijf jaar samen pasta maken. Het gaat immers om een succesverhaal waar zelfs de Rode Duivels van smullen. Het pastateam van maatwerkbedrijf Aarova uit Oudenaarde maakt ambachtelijke pasta’s en ravioli’s voor Pastati. Daarvoor worden uitsluitend lokale en verse ingrediënten gebruikt.

Vandaag wordt in onze regio Nokere Koers gereden. Dat kan dus vanmiddag op sommige plaatsen voor wat hinder zorgen. Voor Tim Merlier uit Wortegem-Petegem is het zijn eerste Nokere Koerse, hij is meteen topfavoriet. Op speciale affiche is hij ook terug te vinden, daar prijken twee benen. Een is van Tim Merlier, de andere van zijn vriendin. Het is een knipoog naar het prijzengeld voor mannen en vrouwen dat in Nokere Koers hetzelfde is.

De slechtvalken in de Walburgatoren hebben hun eerste ei gelegd. Ula zorgde daar dinsdagochtend voor. Alles is te volgen op de webcams die op het nest gericht zijn. Vorig jaar legde de roofvogel er vijf.

Nu zondag vindt naar twee jaar vertraging dan toch het wielerevement Chasin Cancellar plaats in Ronse. Samen met de gewezen wereldkampioen is het de bedoeling om 128 km te fietsen in de Vlaamse Ardennen. Op zes hellingen zijn er tijdsmetingen om te vergelijken hoe je het doet ten opzichte van de Zwitserse wielerlegende.

Het restaurant Paul de Pierre in Maarkedal was het decor voor de wedstrijd om de titel van First Maître d’Hotel of Belgium. Er waren nog 7 kandidaten in Maarkedal, waaronder Ronsenaar Simon De Tavernier, van het tweesterrenrestaurant Château du Mylord in Ellezelles. Volgende week maandag kennen we de winnaar.

De Recrean Skippers hebben uitmuntend gepresteerd op het Oost-Vlaams kampioenschap rope skipping voor 16+. Ze behaalden bij de senioren in de drie categorieën : meisjes, jongens en gemengd telkens de Oost-Vlaamse titel.

©VlaamseArdennen1