Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 FEBRUARI

18 leden van een drugsbende verschenen gisteren voor de raadkamer van Oudenaarde. Kopstukken werden eerder deze week opgepakt in Oudenaarde en Antwerpen. De drugsbende was actief in heel Vlaanderen, in onze regio werd een grote som geld gevonden en daarom verschenen ze in Oudenaarde voor de raadkamer. De 18 moeten nog een maand in de cel blijven.

Volgende week weet Utexbel uit Ronse of ze een milieuvergunning krijgen voor de site op de César Snoecklaan. Op 2 maart neemt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir immers haar beslissing. Is de beslissing negatief gaan mogelijk 900 jobs verloren, want verhuizen is volgens Utexbel onmogelijk.

Kinderboetiek Coccinella uit Kluisbergen heeft nu ook een vestiging in Ronse in de Wijnstraat. Griet De Venter de 40 jarige zaakvoerster afkomstig uit Ronse is blij met de nieuwe winkel. Zijzelf blijft in de winkel in Kluisbergen staan, Lucinda Cromphaut zal in Ronse de klanten adviseren.

De stedelijke jeugddienst van de Stad Ronse heeft bij het begin van de Krokusvakantie een muzikaal feestje gebouwd. DJ Creator speelde muziek voor het stadhuis. Er waren drankjes en een afgebakende zone, maar vooral goeie muziek. Volgens schepen van Jeugd Aaron Demeulemeester is dit het begin van een inhaalbeweging. De jongeren hebben de voorbije 2 jaar heel veel moeten missen.

Tijdens de krokusvakantie kunnen jongeren skaten op een pop-upskatepark op de site van de vroege NCMV-hallen in Oudenaarde. Op de parking kunnen ze er terecht vanaf 14u tot het donker is. Folke D’Haeyer van de De Loods skateboarding vzw blijft intussen dromen van een permanent in door skatepark.

©VlaamseArdennen1