Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 SEPTEMBER

Er komt in Oudenaarde opnieuw een schaatspiste op de Markt en 40 chalets voor een Kerstmarkt : schepen van Evenementen John Adam :

Schepen John Adam, meer info https://www.oudenaarde.be/kerstchalets

De werknemers van Rondom Media verhuizen naar TIO3 in Ronse. Momenteel zijn ze gehuisvest in de Abeelstraat, maar dat gebouw is veel te groot geworden. Destijds werkten er honderd mensen, een aantal activiteiten zijn intussen stopgezet, andere collega’s dan weer verhuisd. Uiteindelijk zullen nog vijf mensen naar TIO3 trekken.

De politie van Ronse heeft gisteren op verzoek van de bewoners geflitst op de Ninoofsesteenweg. Tussen 5u20 en 7u20 werden 29 snelheidsduivels de bon opgeslingerd.

Nu zaterdag is het feest voor de mountainbikeliefhebbers. Biking@Ronse organiseert namelijk de Classic Tour door de Vlaamse en Waalse heuvels rond de Hermesstad. Er kan gekozen worden tussen vier afstanden. Voor kinderen is er een apart traject van 20 km.  Vertrekpunt is sporthal ’t Rosco aan de Leuzesesteenweg.

Volgende week woensdag gaat de stedelijke sportdienst van Oudenaarde een Drum’s Alive sessie organiseren op de Markt. Drum’s Alive is drummen op grote ballen, begeleid door moderne muziek. Er worden 60 drumballen voorzien en er zijn sessies om 13u, half twee en 14u. Daarna zorgt DJ Monsieur voor een dansfeest.

Nu zaterdag gaat in CC De Ververij in Ronse Sierk Masjiek weer door. Sierk Masjiek is zien, voelen, beleven en genieten. Er moest op voorhand wel gereserveerd worden, want het evenement is beperkt tot 400 bezoekers. Op de webshop is te lezen dat Sierk Masjiek intussen volzet is.

©VlaamseArdennen1