Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 MEI

Er is ligt in het Administratief Centrum Maagdendale in Oudenaarde een rouwregister voor Luc Notebaert. Het gemeente- en OCMW-raadslid overleed op 63-jarige leeftijd bij een scooterongeval. Het rouwregister blijft tot en met 3 juni liggen in het Administratief Centrum.

De leerlingen van Campus Glorieux Secundair onderwijs hebben roze ballonnen opgelaten. Het was het sluitstuk van diverse acties ter ondersteuning van het Kinderkankerfonds. De leerlingen haalden met de acties 1200 euro op. Er was tevens extra aandacht voor de tweejarige Prinses Lara die aan leukemie lijdt, haar mama is leerkracht in de school.

De gezondheid van je longen kan je gratis laten testen in het AZ Oudenaarde op 31 mei. Tabakoloog Danny Van Laethem zal een longfunctietest uitvoeren om de longcapaciteit meten, met een CO-meter wordt de concentratie in de longen gemeten. Je zal er ook een tabakstand vinden over de gevolgen van het roken en de mogelijkheden om te stoppen.

In Ronse heeft de politie tijdens de wekelijke snelheidscontroles 259 overtredingen vastgesteld. In totaal werden 5033 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur op Berchemsesteenweg, waar maar 70 is toegestaan. De meeste overtredingen gebeuren in de zones 30.

Met een pop-up skatepark en podium op de Markt van Oudenaarde morgen zullen de liefhebbers van outdoor skaten en hiphopmuziek in hun nopjes zijn. CC De Woeker en One80 Boardshop slaan de handen in elkaar voor het gratis skate- en hiphopevent ‘On the grind’. Je kan er terecht van 12 tot 20u. Op het podium zullen er doorlopend optredens of dj-sets zijn.

©VlaamseArdennen1