Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 MAART

Oudenaarde gaat deze zomer op zoek naar de eerste leefstraat. Het verschil met een speelstraat is dat in een leefstraat dag en nacht geleefd wordt. Inwoners kunnen zichzelf opgeven als medeorganisator en zo hun eigen straat nomineren. Bedoeling moet zijn om buren weer dichter bij elkaar te brengen. Kandidaturen kunnen tot 15 april ingediend worden via de website van de stad.

In Paddenbroek in Berchem is een kantelstuw gebouwd. Hiermee kan gekozen worden of men al of niet water laat wegvloeien. Dat moet de verdroging van het moeras verhinderen. De kantelstuw staat aan de overloop naar de Molenbeek en werd gebouwd in overleg met natuurpunt.

Heuvelheem neemt op zondag 19 maart deel aan Dag van de Zorg en gooit die dag ook de deuren van haar vestiging in Wannegem-Lede open voor het grote publiek. Heuvelheem biedt ondersteuning op het vlak van wonen en daginvulling aan personen met een beperking. Zondag kan je tussen 10 en 17u kennismaken met de werking. Ook het nieuwe Kaffee Théresine zal geopend zijn.

©VlaamseArdennen1