Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 MAART

KVV Vlaamse Ardennen neemt de jeugd van KSK Ronse over en zal spelen op het ’t Rosco, dat heeft schepen Joris Vandenhoucke gezegd tijdens de voorbije gemeenteraad. Het stamnummer van KVV Vlaamse Ardennen wordt behouden, dat van Ronse verdwijnt. Op 1 april wordt alles uit de doeken gedaan, er komt ook een nieuwe naam voor de voetbalploeg.

Steef Verwee heeft een cd opgenomen met liedjes in het Oudenaards dialect. Het gaat om meezingers en nostalgische songs. Verwee is beroepshalve actief in de Gentse theaterwereld, daarom verhuisde hij ook naar daar. Maar de liefde voor de taal van zijn geboortestad blijft en daarom ook de CD.

Bij een politiecontrole in Ronse heeft de politie maar liefst 18 chauffeurs beboet die reden zonder een geldig keuringsbewijs. Er waren ook boetes voor drugsbezit, GSM-gebruik achter het stuur, foutparkeren, rijden zonder rijbewijs en zwartwerk.

De materniteit in Ronse mag niet sluiten, dat vindt NV-A Ronse, gevolgd door alle partijen in Ronse. Ze vragen daarom aan federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om de materniteit niet te sluiten. Ronse haalt niet de 557 bevallingen per jaar, maar de plaatselijke politici vinden bevallen een basiszorg. Als de materniteiten van Ronse en Oudenaarde sluiten, zou betekenen dat mensen van de streek minstens 30 minuten moeten rijden om te bevallen. 

©VlaamseArdennen1