Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 MAART

Gisterenvoormiddag is het Gerechtsgebouw in Oudenaarde een tijdlang afgesloten door een gaslek. Niemand kon het gebouw nog in nog uit. Voorbijgangers hadden een gasgeur waargenomen in de buurt van het gerechtsgebouw, bij de ingang van de gevangenis. De Bourgondiëstraat werd volledig afgesloten om het lek op te sporen en te dichten.

In Ronse heeft de brandweer een ree moeten bevrijden uit een hekwerk. Het dier kwam om een onbekende reden in de hachelijke positie in Broeke. Rond middernacht werden de bewoners opgeschrikt door het dier dat in de problemen zat. De brandweer kwam ter plaatse en riep een dierenarts op die het ree voorzichtig kon bevrijden.

De brandweerzone Vlaamse Ardennen is op zoek naar 48 nieuwe vrijwillige brandweermannen. Er zijn plaatsen vrij in Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruisem, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Ze zoeken vooral geëngageerde en enthousiaste medewerkers die zich voor een langere tijd willen inzetten. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar jobs@bvlar.be

©VlaamseArdennen1