Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 MAART

In Ronse zal de voltallige gemeenteraad een brief schrijven naar de federale minister van Mobiliteit. N-VA fractieleider David Vandekerkhove somt op wat de eisen zijn :

David Vandekerkhove N-VA fractieleider Ronse.

Alle vacatures in de Vlaamse Ardennen zullen voortaan op één website terug te vinden zijn. Via Jobsin zullen alle beschikbare jobs in Oudenaarde, Ronse, Kruisem, Kluisbergen en Gavere zichtbaar zijn. Het gaat om een samenwerking met Voka Oost-Vlaanderen.

Toneelvereniging Theater Stam heeft een nieuwe voorzitter. Cornelis Blommaert geeft na een kwart eeuw de fakkel door aan Sandy Vermeulen. Sandy is leraar Nederlands aan het Oudenaards atheneum.

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele gaat een subsidie van een half miljoen toekennen voor de renovatie van het Huis Beaucarne in Ename. Het herenhuis met parktuin en bijgebouwen is als meer dan 250 jaar een privéwoning, maar er worden rondleidingen en activiteiten georganiseerd. De subsidie dient om de stabiliteit van het huis te herstellen, een onthaalruimte in te richten, maar vooral voor de totaalrenovatie van de unieke druivenserre.

Het personeel van woonzorgcentrum De Linde in Ronse heeft de plannen voor een nieuwbouw op de Campus Delghust kunnen bekijken. Ze konden ook hun inzichten delen met de architecten. Zorggroep Eclips is sinds dit jaar de nieuwe eigenaar van De Linde.

In februari gebeurden in de politiezone Vlaamse Ardennen de meeste snelheidsovertredingen op de Ronse Baan in Kluisbergen en op de Deinsesteenweg in Kruisem. In totaal werden die maand meer dan 21500 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 13.5 procent reden te snel.

Op het Oost-Vlaams kampioenschap hebben de Recrean Skippers uit Oudenaarde drie gouden medailles binnengehaald, bij de dames, heren en het mixed team. De teams hebben tegelijk ook een selectie beet voor het BK en EK.

©VlaamseArdennen1