Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 JUNI

In Oudenaarde blijft men vuilnis storten aan de glascontainers. Zo was er weer een hoop rommel te vinden aan de glasbollen van de Pruimelstraat en de Scheldekant. Afvalintercommunale IVLA zal binnenkort nog meer camera’s inzetten.

Volgende week zal men terug kunnen schuilen aan het busstation in Ronse. De metalen luifel werd er twee maanden geleden weggehaald. En dus schuilen voor regen of zon was er niet meer bij, tijdens het wachten op de bus.

Geen Bier- of Kadeefeesten in Oudenaarde, maar de braderie in het centrum gaat wel door. Bij de handelaars in het centrum van Oudenaarde kan je vanaf morgen tot en met zaterdag koopjes doen. Speciaal voor de braderie zijn de Broodstraat, Krekelput, Markt aan de kant van de Nederstraat en de Nederstraat verkeersvrij.

Een boete van 1200 euro en 800 euro gerechtskosten, dat moet een 29 jarige man uit Ronse betalen, na een vluchtmisdrijf. De man reed een verkeerspaal aan, stopte niet en reed verder. De politie trof hem wat verder aan met een platte band. De man bleek ook gedronken te hebben.

Afgelopen weekend heeft politie Vlaamse Ardennen controles uitgevoerd. Het was immers ‘weekend zonder alcohol’. Er waren controles in Kluisbergen en Oudenaarde. 2 chauffeurs hadden teveel gedronken, enkele andere chauffeurs zullen wel beboet worden voor te snel rijden.

Teun Swerts stapt de komende dagen het Grote Routepad-Streek Vlaamse Ardennen. De 23 jarige, vrijwillger bij het Milieufront Omer Wattez, zal in acht dagen de 160 km stappen. Bedoeling is het Milieufront Omer Wattez in de kijker te zetten.

©VlaamseArdennen1