Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 SEPTEMBER

Het leerlingen aantal van de scholengemeenschap AKOR is de afgelopen vijf jaar met 1000 gestegen tot 4000 leerlingen. AKOR is een samenwerkingsverband tussen de secundaire scholen GO! Atheneum Oudenaarde, GO! Da Vinci Campus Ronse, GO! Atheneum Avelgem, PTI Kortrijk en Richtpunt campus Oudenaarde.

In Ronse gaat vanavond het laatste pleinconcert van dit seizoen van start. Organisator Rudy Baguet :

Het ijssalon van Peter en Anja Verlinden in de Nederstraat in Oudenaarde wordt overgenomen door de dochter en schoonzoon. De 61-jarige Peter Verlinden wil het wat rustiger aan doen en van het leven genieten. Met de ijskar zal hij wil nog een tijdje rondrijden.

Theater VTV in Ronse bestaat 110 jaar en dat vieren ze met een improvisatieavond. Tien VTV’ers gaan de uitdaging aan om de rijke geschiedenis van de vereniging te reconstrueren alsof ze er zelf bij waren. De improvisatieavond gaat morgen door in de Volksbond in Ronse. Meer info op theatervtv.be

Tijdens de zomer BOB-campagne in Ronse hebben zo’n 2.25 procent van de bestuurders positief geblazen. De zomercampagne liep van 3 juni tot 29 augustus. In totaal werden 932 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Meer dan 97 procent blies negatief.

©VlaamseArdennen1