Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 MAART

Op het veld van KSK Ronse is een wedstrijd van de U15 tegen SK Munkzwalm stilgelegd. Dat gebeurde zaterdag, volgens KSK Ronse maakte de scheidsrechter zich schuldig aan racisme. Na 22 minuten werd de wedstrijd gestaakt, nadat een teamafgevaardigde van Ronse een tweede gele kaart had gekregen. Volgens Munkzwalm was Ronse met niets in orde en belaagde de scheidsrechter, die moest ontzet worden door de politie. De wedstrijd werd wel vriendschappelijk verder gespeeld.

De bibliotheek in Oudenaarde, het vLEESHUIS, op de Kleine Markt is feestelijk geopend met een klank- en lichtspel. Het historische pand werd volledig heringericht. En dat verliep niet van een leien dakje door problemen met de aannemer. Eigenlijk had de vernieuwde bibliotheek de deuren moeten openen in oktober vorig jaar. De nieuwe bibliotheek in Oudenaarde wordt een centrale ontmoetingsplaats voor de boekenliefhebber of leesfanaat.

Afgelopen zaterdag werden Mathieu D’Hondt & Daphné Van Driessche van de Bollekies verkozen tot erejonker en eredame 2022 en Koningspaar 2023. Foto’s, interviews en een filmpje staan op VlaamseArdennen1.be. Na de verkiezingsavond is het nu uitkijken naar het Feest van de Bommels op 23 april, schepen van de Bommels Ignace Michaux :

©VlaamseArdennen1