Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 FEBRUARI

De man die was opgepakt voor intra familiaal geweld in Ronse is door de onderzoeksrechter aangehouden voor moordpoging. De 59 jarige man ging zijn echtgenote te lijf met een mes en verwondde daarna zichzelf. De feiten gebeurden in hun huis aan de Grote Marijve. Beiden verblijven nog in het ziekenhuis, er is geen levensgevaar.

Het internaat ’t Craeneveld in Eine kan dan toch openblijven. Alvast twee schooljaren, daarna wordt verhuisd naar Deinze. In september vorig jaar raakte bekend dat het internaat zou moeten sluiten door de overheveling van het departement Onderwijs naar dat van Welzijn. Daardoor voldeed het gebouw niet meer aan de kwalititeitseisen. Er is nu een oplossing uitgewerkt waardoor het nog twee schooljaren kan openblijven.

De stad Oudenaarde is op zoek naar een uitbater voor de popup-bar op de Oudenaardse Markt. De formule op het witte middenplein is een weerkerende succesformule. De bar mag open van 22 mei tot eind augustus, enkel tijdens de Adriaen Brouwer Bierfeesten moet de bar even wijken. Wie interesse heeft kan de concessievoorwaarden raadplegen op oudenaarde.be. Tot 22 maart kan je je kandidaat stellen.

©VlaamseArdennen1