Nieuws

NIEUWS 11 MEI

De Oudenaards-Zwalmse Kunstenaar Johan Tahon heeft gisteren de paus een beeld overhandigd in het Vaticaan. Hij mocht het beeld persoonlijk overhandigen, dat nu staat te pronken tussen de werken van de allergrootste meesters zoals Michelangelo. In het stadhuis van Oudenaarde loopt op dit ogenblik de tentoonstelling Universus van Johan Tahon.

Ronse zal normaal het Masterplan Toegankelijke Bushaltes ondertekenen. Dat is gezegd door schepen Jan Foulon op de jongste raadszitting. Hierdoor kan tot 5000 euro per bushalte ontvangen worden om ze toegankelijker te maken.

In Ronse heeft een chauffeur z’n rijbewijs onmiddellijk moeten inleveren nadat hij geflitst was aan 132 km per uur waar hij maar 70 mocht. Een andere mocht hetzelfde doen omdat hij 89 km/u in de bebouwde kom.

Oudenaards gemeenteraadslid Dagmar Beernaert wil dat we alle vrijwilligers van het vaccinatiecentrum een kaartje sturen. Dat kaartje moet hen bedanken voor hun inzet. Juni wordt trouwens de vaccinatiemaand met 7 dagen op 7 vaccinaties.

De voorzitter van de commissie Wonen en Werken in Ronse Leo Verstichel maakt zicht zorgen over de vele nieuwbouwprojecten in de stad. De vraag is of we voldoende nieuwe inwoners aantrekken, anders zullen oudere gebouwen in de stad komen leeg te staan.

©VlaamseArdennen1