Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 SEPTEMBER

Oudenaarde krijgt iets meer dan 145.000 euro van Vlaanderen voor de restauratie van de Tissenhovemolen in Mater. De beschermde windmolen is door een fout manoeuvre twee wieken kwijtgeraakt.

Een delegatie van het Duitse Kleve heeft Ronse bezocht om een halve eeuw stedenband voor te bereiden. Dat zal volgend jaar gevierd worden. Op de Fiertel in 2022 zal een delegatie uit Kleve ontvangen worden om de aftrap te geven van de festiviteiten.

Vandaag gaat de lokale steunactie van het Rode Kruis Ronse-Kluisbergen van start. De afdeling vraagt financiële steun aan de inwoners van Ronse en Kluisbergen voor haar werking. Elke euro die binnenkomt zal gebruikt worden voor de aankoop van medisch materiaal, of het ter beschikking stellen ervan.

De film Adam en Eva, die vanavond in Oostende zijn Belgische première beleeft, heeft op het internationale filmfestival Rome Movie Awards drie prijzen in de wacht gesleept. Ze waren de besten in de categorie beste komedie, beste acteur en best acting emsemble.

Volgende week starten de werken in de Graaf van Landaststraat in Oudenaarde. Het gaat om de vernieuwing en verplaatsing van de nutsleidingen. Deze werken zullen tot eind dit jaar duren. Daarna start de eigenlijke vernieuwing van de weg.

De slagbomen aan de spooroverweg tussen de Ninoofsesteenweg en de Ninovestraat waren gisteren anderhalf uur defect. Na het passeren van een trein bleven de slagbomen gesloten, automobilisten wisten niet goed wat doen, wat zorgde voor gevaarlijke situaties. De politie kwam ter plaatse om alles in goede banen te leiden.

©VlaamseArdennen1