Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 21 MEI

Minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke was gisteren op bezoek in het AZ Glorieux in Ronse. De Vlaamse regering gaat de komende 30 jaar 900 miljoen vrijmaken voor extra infrastructuur. Ook het AZ Glorieux zal hiervan kunnen meegenieten en wil de grootte en toegankelijkheid van de spoeddienst grondig aanpakken.

Het heeft vanmorgen gebrand in een loods in de Nestor De Tièrestraat in Eine. De brandweer kon de brand bedwingen, maar in verschillende omliggende tuinen zijn brokstukken terechtgekomen. De Milieudienst van Oudenaarde laat deze nu testen. Liggen er brokstukken in je tuin, laat ze dan voorlopig liggen en eet momenteel geen groenten uit de tuin.

De leerlingen van het GO! Atheneum in Oudenaarde trekken ook vandaag in zwart-witte kleren naar school. Daarmee reageren ze op het incident van maandag, waar een leerling van hun school werd aangevallen. Het is een teken van rouw, maar ook een teken dat er nog teveel zwart-wit gedacht wordt. Er zal ook nog een witte mars komen.

Groen Ronse is niet te spreken over de hoge nettarieven van Gaselwest. Deze intercommunale hanteert volgens groen de hoogste tarieven van België. Iemand die in Brakel woont betaalt voor eenzelfde verbruik ongeveer 300 euro minder dan iemand uit Ronse.

©VlaamseArdennen1