Nieuws Oudenaarde

GEEN ADRIAEN BROUWER BIERFEESTEN

Ook deze zomer kunnen de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde niet doorgaan omwille van de coronacrisis. De bierfeesten zouden plaatsvinden op 25, 26 en 27 juni, maar worden nu verplaatst naar 24, 25 en 26 juni 2022. Het stadsbestuur, de organiserende brouwerijen Roman en Liefmans en eventbureau Pete’s Promotions reageren ontgoocheld, maar hebben alle begrip voor de nationale maatregelen.

“Het is uiteraard bijzonder jammer dat de bierfeesten ook dit jaar niet kunnen plaatsvinden. Het was voor alle betrokken partijen een moeilijke beslissing, maar we kunnen nu eenmaal niet anders. Het is te vroeg en te risicovol om dergelijk massa-evenement te laten doorgaan. De gezondheid en veiligheid van iedereen is nog altijd onze grootste prioriteit”, motiveert burgemeester Marnic De Meulemeester.

Alternatieve datum geen optie

Verschuiven naar een andere datum bleek ook niet evident. “Met alle organisatoren hebben we de piste onderzocht om de bierfeesten op een later tijdstip dit jaar te organiseren, maar al snel bleek dat we dan in het vaarwater zouden komen van andere evenementen. Jammer, want we hadden een pak extra’s en nieuwigheden voorzien voor deze editie. Die nemen we allemaal mee naar de editie van 2022. Om deze zomer toch een zomers gevoel te kunnen creëren in Oudenaarde, bekijken we momenteel hoe we kunnen zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in de stad”, zegt schepen van Evenementen John Adam.

Hoopvol voor volgende editie

Ook voor Peter Decordier van eventbureau Pete’s Promotions is dit een spijtige zaak. “We gaan nu opnieuw de gesprekken aan met artiesten, toeleveranciers en sponsors met de vraag om alles naar volgend jaar te verplaatsen en hopen dat zij in ons verhaal willen meegaan. Zo kunnen we de Adriaen Brouwer Bierfeesten toch overeind houden na deze vreemde tijden. In tegenstelling tot vorig jaar hebben we dit jaar gelukkig meer perspectief voor de toekomst. Als ik zie hoe vlot de vaccinatiecampagne loopt, dan kunnen we al vooruit kijken. Ik maak dan ook graag een afspraak met iedereen voor vrijdag 24 juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni 2022, in volle glorie!”, besluit Peter Decordier.