Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 MEI

In Oudenaarde is er vanavond een informatieavond over de herbestemming van de sites Santens, Alveu en Vande Moortel langs de Schelde. Het buurtcomité is bezorgd over de gevolgen als die sites woonuitbreiding en KMO-zone worden. Vooral mobiliteit is een heikel punt, zo blijkt. Het comité stelt vanavond haar visie voor, in het jeugdcentrum Jotie in Oudenaarde.

In Oudenaarde zijn gisteren de Adriaen Brouwer Bierfeesten voorgesteld, organisator Peter Decordier :  

 Wie staat er dit jaar allemaal op het podium.

De volledige interviews staan op vlaamseardennen1.be

De Beverestraat in Oudenaarde en deelgemeente Bevere wordt opnieuw tweerichtingsverkeer. De stad grijpt in na opmerkingen van inwoners. Het circulatieplan ging in op 11 april, en moet de verkeersdoorstroming verbeteren. Maar hier en daar is de situatie niet gebeterd, in tegendeel zelfs. Een proefopstelling toont nu aan dat aanrichtingsverkeer in de Beverestraat alvast niet werkt.

Textielbedrijf Utexbel in Ronse krijgt een proefvergunning voor 18 maanden. Dat moet de laatste kans worden voor Utexbel dat ze genoeg doen voor het milieu, zoals het aanpakken van hun lozingsproblematiek. Tijdens de proefperiode gelden strenge lozingsnormen.

De Vrije Basisschool De Regenboog in Zingem bij Kruisem heeft voortaan een Knushut. Dat is een houten chalet op de speelplaats, die ze helemaal hebben ingericht. De kleinste kinderen kunnen er knus bij elkaar een boekje lezen, of naar een verhaaltje luisteren. Het zijn de leerkrachten die de knushut hebben gemaakt.

©VlaamseArdennen1