Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 JUNI

De hoofdingang van het Ziekenhuis van Oudenaarde is terug de in- en uitgang. Hiermee worden de coronamaatregelen in het AZ Oudenaarde versoepeld. Dat kan nu er slechts 1 coronapatiënt in het ziekenhuis ligt.

De kleuters van Campus Sint-Antonius zijn op schooluitstap kunnen gaan. Ze brachten een bezoek aan Boerderij 63. Meteen ging voor de kinderen een nieuwe wereld open, ze mochten de dieren niet allen van kortbij  bekijken, maar ook voederen en helpen in de boerderij.

Politiezone Vlaamse Ardennen voert alcoholcontroles uit naar aanleiding van de zomerse BOB campagne en het EK Voetbal. Zaterdagavond waren er controles aan de Scheldekant en in de Donkstraat. 59 bestuurders moesten blazen, 1 blies alarmfase, een ander legde een positieve ademtest af.

Het ’t Rosco het zwembad in Ronse zal tijdens de zomermaanden gesloten blijven. Enkele weken geleden zakte het waterpeil van het zwembad een goeie 60 centimeter. Eerst werd gedacht aan een lek, maar een defecte circulatiepomp blijkt nu de dader te zijn.

Wortegem-Petegem gaat voor enkele beslissingen advies inwinnen bij haar inwoners. Er is een divers panel samengesteld van maar liefst 1.400 inwoners, en die krijgen in augustus al een eerste vragenlijst. Met de mening van dat panel wil Wortegem-Petegem beter weten wat de inwoners willen bij bepaalde dossiers.

Politie betrapt in Ronse 143 chauffeurs die te snel rijden. Vooral in de Fostierlaan, waar 30 is toegestaan, reed 17% te snel. In de Savooistraat was dat 11%

Zes jonge Vlaamse fietsers die van Oudenaarde naar de Mont Ventoux reden in mei hebben zo’n 28.000 euro ingezameld. Ze reden de tocht ten voordele van het Fonds Kadee van het Prinses Elisabeth ziekenhuis van het UZ Gent. Het geld werd intussen overhandigd aan het ziekenhuis.

Het Centrum Ronde Van Vlaanderen heeft een gezinsfietstocht uitgestippeld met opdrachten voor de kinderen. De tocht is 12 kilometer lang, via een mooi en veilig parcours en met leuke opdrachten en een geschenkje achteraf. Meer info op crvv.be

CC De Woeker in Oudenaarde heeft een programma in openlucht klaargestoomd. De optredens zullen al zittend en in bubbels kunnen gevolgd worden op de binnenkoer van De Woeker. Wie er allemaal komt is terug te vinden op dewoeker.be

©VlaamseArdennen1