Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 20 DECEMBER

Jeugdhuis New Gen gaat morgen open om 20u. Het nieuwe stedelijke jeugdhuis is gelegen in het Bruulpark in een deel van het vroegere Spanjaardenkasteel. DJ Creator zal op de openingsavond de muziek draaien.

De winnaars van het burgerbudget in Oudenaarde zijn gekend. Het gaat om een ontmoetingsplaats aan de Tissenhovemolen in Mater en een speelpleintje in Leupegem. Het totale bedrag is 25 000 euro. In totaal werden er 29 ideeën ingediend.

De afgelopen drie jaar heeft natuurpunt het oude meersen- en moerassenlandschap in Heurne in ere hersteld. Alles werd in het werk gesteld om de bruine kiekendief en kievit weer naar het natuurgebied Heurnemeersen te halen, en dat lukt.

Zoals de traditie dat wil is het uittredend Koningspaar Jacky en Evi gezuiverd van alle zotheid. Dat gebeurde door de Professor Ephrem Delmottekring aan de Zottenmuur, waar ook het borstbeeld van Ephrem Delmotte staat. Bommelskoningin Evi was door ziekte niet aanwezig.

Er zal enkel op de Sint-Pietersparochie in Ronse een middernachtmis zijn. In het kerkgebouw in de Lorettestraat met koor en achteraf een glühwein. Koorleidster Gaby Verzele wil de traditie van de middernachtmis niet laten verloren gaan.

©VlaamseArdennen1