Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 MAART

Woonzorgcentrum Oudenaarde heeft het centrum voor dagverzorging in Eine officieel geopend. Het centrum moet er voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen thuis wonen. Het centrum biedt ondersteuning waar nodig. Het centrum voor dagverzorging is gelegen op de derde verdieping van woonzorgcentrum Scheldekant in Eine.

Het is vandaag dag van de zorg en in onze regio neemt Heuvelheem VZW ook deel. Vanmorgen wordt er gefietst van het ’t Sneukelwiel in Wortegem-Petegem tot de site in Wannegem-Lede. Die vestiging opent vandaag de deuren voor het grote publiek. Heuvelheem biedt ondersteuning op het vlak van wonen en daginvulling aan personen met een beperking. Zondag kan je tussen 10 en 17u kennismaken met de werking. Ook het nieuwe Kaffee Théresine zal geopend zijn.

Vanaf volgende zaterdag loopt in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lorette de jaarlijkse noveen. De kapel dateert van 1676 en is daarmee de oudst bewaarde kapel van Ronse. Er is nu een nieuwe trap aangelegd en ook het wandelpad vanaf de Ninoofsesteenweg werd onder handen genomen. Dat alles moet het de bezoekers een stuk makkelijker maken.

©VlaamseArdennen1