Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 DECEMBER

De politiezone Vlaamse Ardennen doet niet meer aan de ‘boeteloze maand’, waartoe de politievakbonden hebben opgeroepen. Dat betekent dat er in de zone verder zal beboet worden in plaats van een waarschuwing te geven. Het is natuurlijk nooit uitgesloten dat een agent op individuele basis beslist geen pv op te maken.

Er heerst ongerustheid in de sociale sector in Ronse. Aanleiding is het besparingsplan van de stad. Enkele organisaties uit de sector kregen al te horen dat ze gaan moeten inleveren. Ze willen nog geen commentaar geven om de dialoog overeind te houden. Morgen wordt het plan aan de gemeenteraad voorgelegd.

Lieven De Stoppeleire gaat voor het kabinet van Vlaams minister Zuhal Demir werken. Hij was tot nu voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat Ronse-Oudenaarde. Hij wordt er adviseur, en wil er de landbouwsector gaat vertegenwoordigen.

Eerst nog koudd met brede opklaringen en hoge wolkensluiers. In de loop van de dag wordt het bewolkt en in de late namiddag kan de eerste regen vallen, die zou kunnen aanvriezen. Vanavond en vannacht zwaarbewolkt met regen. Morgen grijs met regen in de voormiddag, daarna wordt het droger, de temperatuur stijgt naar 10 graden.

©VlaamseArdennen1