Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 4 OKTOBER

Sinds de heraanleg van de Graaf Van Landaststraat in Eine is er een bult in het asfalt ter hoogte van het kruispunt met de Brandnetelstraat. Wat er fout gelopen is, is momenteel voer voor discussie tussen de stad, het gewest en de aannemer. Daar zal bepaald worden of de straat weer open moet voor herstel.

Nu zaterdag is er verwendag in de bibliotheek van Ronse. Van 9 tot 12u trekt de bibliotheek de natuur in . Wie als heks, boze wolf of bosnimf naar de bib komt krijgt een geschenk. Er is animatie, muziek en workshops. Inschrijven is niet nodig.

De roofvogel die een tijd geleden is gespot in Oudenaarde, is opgedoken aan zee. Hij is gezien in Vlissegem bij De Haan. De Amerikaanse zeearend, een reusachtige vogel, is begin dit jaar ontsnapt bij een demonstratie in Antwerpen. Korte tijd later is hij gezien in onze regio, onder andere in Oudenaarde en Wortegem-Petegem. Zeearenden eten normaal vis, maar de roofvogel zou ook al konijnen gevangen hebben.

Deze maand loopt er in een Ronse via de website een enquête over de tevredenheid van de burger over de dienstverlening. De enquête kan ingevuld worden op de website en suggesties voor verbetering zijn welkom. Wie tijdens de enquête z’n emailadres achterlaat,  kan zelfs een cadeaubon winnen.

Op de N36 de gewestweg van Ronse naar Kluisbergen is gisteren een ongeval gebeurd. De 37 jarige man verloor de controle over het stuur op het rechte stuk en kwam tegen een boom terecht. De bestuurder en een passagier werden ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. De rijweg werd een tijdlang afgesloten.

Danilith Nokere Koerse kreeg van de UCI het nieuws dat zowel de mannen- als vrouwenwedstrijd bevestigd zijn in de UCI ProSeries. Dat is het niveau net onder de WorldTour. Dit garandeert dat de topteams in het mannen- en vrouwenwielrennen op 15 maart 2023 opnieuw naar de start in Deinze zullen afzakken.

©VlaamseArdennen1