Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 OKTOBER

Global Herpelgem heeft van het Hof van beroep in Gent een boete van 240.000 euro gekregen voor het opvullen van het koelwaterbekken van de vroegere elektriciteitscentrale. Er was daarvoor niet de nodige vergunning. Alles moet weer in oorspronkelijke staat hersteld worden binnen de 10 maanden. De klacht voor het opvullen met vervuilde grond heeft het Hof van beroep niet weerhouden.

Een eerste ontwerp voor de vernieuwing van de N8 tussen Brakel en Oudenaarde en de Broekestraat is aan een beperkte groep buurtbewoners en vertegenwoordigers voorgelegd. Het agentschap Wegen en Verkeer zal nu rekening houden met hun ideeën, suggesties en aandachtspunten en op die basis de plannen verder uitwerken en verbeteren.

De NMBS heeft dit weekend een mobiele camera geplaatst aan de fietsenstalling van het station van Ronse. Er waren de laatste tijd enorm veel berichten van vandalisme en diefstallen. In de toekomst zal er een vaste camerapaal geïnstalleerd worden en vanaf nu zal Securail ook meer patrouilleren in de omgeving.

Archeologen vinden resten van een Romeinse nederzetting van 2000 jaar geleden in de wijk Broeke in Ronse. Op dit ogenblik wordt op het terrein een appartementencomplex gebouwd. Het terrein is gelegen op een boogscheut van de Sint-Hermesbasiliek. Het gaat om de resten van een Gallo-Romeinse nederzetting.

In het kader van het project ‘Lezen op school’ organiseerde de Stad Ronse zaterdag in TIO3 ‘De Leesambassade’, een inspiratiecongres voor leerkrachten en taalprofessionals. Er waren 74 deelnemers.

©VlaamseArdennen1