Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 NOVEMBER

Er komen in Wortegem-Petegem geen gedenkplaten voor de overledenen van wie de concessie is verlopen. Het ging om een voorstel van Marleen Van De Populiere van N-VA.  Na 10 jaar kan men de concessie verlengen of stopzetten. Bij het stopzetten wordt de grafsteen verwijderd. Het waren die namen die de N-VA op een gedenksteen wou laten plaatsen. Het gemeentebestuur gaat niet in op de vraag.

Afgelopen zaterdag is de gewezen kapelaan van de Sint-Hermesparochie in Ronse overleden. Eerwaarde Heer Ephrem Van Uytfang werd 90 jaar en overleed in Sint-Niklaas. Zolang hij kon was hij present op de Fiertelzondag en zijn verbondenheid was er ook bij de inhuldiging van de Sint-Hermesbasiliek.

De VDAB heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met 6 gemeenten in de Vlaamse Ardennen. Brakel, Oudenaarde, Ronse, Zottegem, Geraardsbergen en Zwalm gaan samenwerken om zoveel mogelijk mensen aan een job te helpen. Dat heeft alles te maken met het voornemen van de Vlaamse regering om tegen 2024 ruim 120.000 extra mensen aan het werk te zetten.

In Melden wordt vandaag de Koppenbergcross gereden. Het gaat om de eerste van acht manches van de X2O Badkamers Trofee. De vrouwenwedstrijd op de Koppenberg is sinds vandaag omgedoopt tot de ‘Grote Prijs Jolien Verschueren. Het gaat om een eerbetoon om de overleden veldrijdster.

©VlaamseArdennen1