Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 SEPTEMBER

In Oudenaarde komt er dit jaar geen ijspiste, dat gaven we gisteren al mee. Maar om toch een eindejaar beleving te hebben komt er in de plaats een rolschaatsbaan. Deze zal even groot worden als de vertrouwde ijspiste zegt schepen van Sport Peter Simoens. De opening van de rolschaatsbaan staat gepland op vrijdag 16 december.

Van 17 oktober tot en met 16 december is er een publieke raadpleging over de startnota voor het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan, kortweg GRUP voor de Sofinal site in Kluisbergen. Met het plan wil de gemeente van de bedrijfssite een centrumgebied maken. Tot 16 december kan iedereen het plan inkijken. Op 24 oktober is er een infomoment in de Brugzavel.

Op de rotonde van de N60 in Eine komt er een vierde ontsluiting. De vierde tak moet de ontsluiting van de bedrijvenzone Bruwaan Noord mogelijk maken, en in de toekomst de ontwikkeling van het gebied tussen de Molenstraat en Kraneveld. Tijdens de werken wil de stad Oudenaarde ook een fietspad realiseren tussen de Molenstraat en Serpentstraat.

De bouw van het vakantiepark van Roompot op de Donk in Oudenaarde heeft al anderhalf jaar vertraging. Enkele gemeenteraadsleden stellen zich dan ook de vraag of het vakantiepark er ooit zal komen. Volgens Roompot komt de vertraging door een puur administratief feit. Bij de ondertekening van de akte kwam naar boven dat de provincie niet wil dat het terrein verkaveld wordt. De nieuwe ondertekening van de definitieve akte is voorzien op 8 november. Tegen het voorjaar 2024 zouden de eerste huisjes moeten klaar zijn.

©VlaamseArdennen1