Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 NOVEMBER

Twee jaar na de massale vissterfte in de Schelde zegt de Franse suikergigant Tereos dan ze niet verantwoordelijk zijn voor de vervuiling. Door een dijkbreuk kwam organisch materiaal in de Schelde terecht met een enorme vissterfte als gevolg in Frankrijk en België. Bij de opening van het proces tegen de suikergigant, zegt deze niet verantwoordelijk te zijn, ze riskeren een boete van 500.000 euro en het verplicht herstellen van de milieuschade.

Ook vandaag is er in het centrum van Ronse Herfstgloed. Dat betekent shoppen aan braderieprijzen in de centrumstraten, vanmiddag en vanavond is er ook animatie op het Sint-Martenplein in De Vrijheid. Het gaat om een organisatie van de Unie der handelaars.

De burgemeester van Kruisem heeft een boete gekregen van 1600 euro en een maand rijverbod voor het rijden onder invloed. De boete is voor de helft voorwaardelijk. De burgemeester werd in mei van dit jaar betrapt met 1.8 promille alcohol in het bloed. Aangezien hij een blanco strafregister had werd een alcoholslot niet opgelegd.

©VlaamseArdennen1