Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 MAART

De palen voor drie extra trajectcontroles in Oudenaarde staan klaar. Dat is onder meer het geval op de N60 tussen de gewestweg en de Graaf van Landaststraat en het kruispunt ’t Peerdeken in Zingem. Ook in de Deinzestraat en de Martijn van Torhoutstraat staan de palen al klaar. In de Weldenstraat is de trajectcontrole een paar weken actief en daar zijn redelijk wat overtredingen.

Morgen kan je in CC De Ververij in Ronse gaan kijken naar de animatiefilm Paniek in het dorp. Dat kan gratis. Het is een hilarische Belgische-Frans-Luxemburgse animatiefilm uit 2009 die dat jaar ook getoond werd op het Filmfestival van Cannes. Afspraak morgen om 18u in CC De Ververij.

In de Harmonie in Ronse is er vanavond de eerste CST free fuif zonder beperkingen na Corona. Het gaat om de I love the 90’s trip 4 fuif met als dj Oliver Pieters. De organisatie is in handen van de Roundtable Ronse.

Wie dit weekend het Centrum Ronde Van Vlaanderen bezoekt steunt de slachtoffers in Oekraïne. Het ticketgeld van die weekend gaat immers integraal naar de Oekraïnse vluchtelingen. Zaterdag en zondag is de wielertempel open van 10 tot 18u. Wie dit weekend tickets besteld voor een later tijdstip, steunt ook de actie.   

Morgen organiseert de buurtsportwerking van Jeugdopbouwwerk Oudenaarde wandeltochten in het thema van Pokémon Go. Ze doet dat in samenwerking met het Speelplein ZAP. Er zijn tochten van 5. 10 of 15 kilometer. De wandelingen starten tussen 13 en 16u op de Markt in Oudenaarde.

©VlaamseArdennen1